Astanga jóga debrecen

Astanga bárhol, bármikor

Az astangának rengeteg előnye van, amiért szeretni lehet ? Az egyik ilyen, hogy bárhol, bármikor gyakorolhatjuk.

A legideálisabb, persze, ha oktató felügyelete mellett, jógastúdióban tudunk astangázni heti hat alkalommal, de lássuk be, ezt nem olyan egyszerű megoldani a hétköznapi teendők mellett. Viszont ha nem tudunk eljutni mysore vagy vezetett órára, önállóan is gyakorolhatunk, otthon vagy bármilyen helyen, ahol akad egy matracnyi hely. Ehhez nincs szükség különösebb előképzettségre, nem kell jógaoktatónak lennünk, hogy egyedül is biztonságosan astangázzunk, csak egy valamire: tapasztalatra.

Én Youtube videó segítségével gyakoroltam először otthon, de nem volt az igazi. Azért mentem el utána órára, mert nem tudtam követni a videós instrukciókat – vagy nem láttam, vagy nem hallottam ? – és persze, az is felmerült bennem, hogy mi van, ha nem is jól csinálom, hiszen nem látom magam kívülről, hogy úgy nézek-e ki, mint az oktató a kisfilmen. Jópár alkalom vezetett gyakorlás kellett, mire hallottam a fülemben az oktatói instrukciókat, és éreztem magamon a javításokat – tudtam, hogy merre van a helyes irány. Így az órai gyakorlásokat már nyugodt szívvel ki tudtam egészíteni az otthoniakkal. Viszont, ahogy egyre inkább haladtam előre a gyakorlásban, egyre inkább fejlődtem, annál több kérdésem merült fel, amiket egyedül nem tudtam megválaszolni, csak egy oktató tapasztalatainak, tanácsainak a segítségével. Ezért a rendszeres órai gyakorlás is heti rutinom része maradt.

Ez a gyakorlat azóta is tart. Amikor csak tudok, Áginál gyakorlok, mostmár leggyakrabban mysore órán, de amikor erre nincs lehetőségem, otthon astangázom, az órai tapasztalataimra támaszkodva. Így nem nagyon telik el nap jóga nélkül ?

(Anett)


Követhetsz minket Facebookon is:

Astanga jóga Facebook csoport
Astanga Jóga Debrecen oldal
Weboldalunk

Comments are closed.