Jógával a Blue Monday

Jógával a Blue Monday

Tudtad, hogy hétfőn volt az év legszomorúbb napja, vagyis a Blue Monday?

A mindennapokban sokszor kapok hasonló megjegyzéseket, hogy jógaoktatóként mennyire stresszmentes lehet az életem, és bizonyára egész nap relaxált vagyok. 🙂 Őszintén szólva ez nem csak, hogy nem igaz, de nincsenek is ilyen elvárásaim a gyakorlással kapcsolatban.

Szerintem rendben van, hogy bizonyos élethelyzetekben szomorú vagy ideges az ember, és ha kevés idő jut a pihenésre, akkor természetes, hogy kimerültebbé válik. A jóga valószínűleg nem fogja az összes stresszforrást kiiktatni az életedből, ez inkább egy eszközrendszer, ami segít a megküzdésben – az év legborúsabb vagy éppen legstresszesebb időszakában is.

A szomorú hétfőn én inkább szörnyen kimerültnek éreztem magamat. Nehéz volt koncentrálnom a napi feladatokra, nem éreztem magam elég összeszedettnek és türelmesnek, de abban biztos vagyok, hogy a napi astangáim nélkül még ennyire se futotta volna tőlem. ?

Vannak könnyebben és nehezebben gördülő napok, de talán nincsenek akkora hullámvölgyek, mint gyakorlás nélkül. Ráadásul jógával a Blue Monday is mindig csak utólag ugrik be, hogy éppen aktuális volt. ?


Követhetsz minket Facebookon is:

Astanga jóga Facebook csoport
Astanga Jóga Debrecen oldal
Weboldalunk

Comments are closed.